Semper Sol

De aarde is te vol. Om oorlog te voorkomen heeft de Wereldraad een quotum ingesteld: een maximum aantal inwoners per land. Er moeten mensen weg.

De Euro-Unie heeft een slimme truc bedacht om zonder bloedvergieten het quotum te halen: slinkers. Mensen in de slinkstand mogen maar zo weinig dat ze slechts voor de helft meetellen. Het leven van een slinker is zwaar, maar wie zich aan alle regels houdt, overleeft het quotum wel.

Marloes Morshuis heeft met Semper Sol een vervolg op Quotum geschreven dat nog spannender, verrassender en schrijnender is dan het eerste deel.

Bron: Lemniscaat

Leestip van Elissa

Over Marloes Morshuis

Marloes Morshuis veroverde de kinderboekenwereld met Koken voor de keizerBorealis en De schaduwen van Radovar. Ook het tweeluik Quotum en Semper Sol weet veel lezers te boeien. Ze schrijft graag spannende verhalen die kinderen meenemen naar een andere wereld – en die ze tegelijk ook met andere ogen naar hun eigen wereld laten kijken. Haar werk is in verschillende talen vertaald. De schaduwen van Radovar en Quotum werden bekroond met een Vlag en Wimpel.

Bron: Lemniscaat

Deel deze pagina: