Offerkind

Aïn vlucht van haar familie vandaan omdat ze iets ergs heeft gedaan waar ze zeer zwaar voor zal worden gestraft. Een meisje alleen kan niet overleven in het Nederland van vierduizend jaar geleden, dus is ze blij dat Kraai met haar mee is gevlucht. Kraai voelde zich een buitenstaander omdat zijn vader van een andere stam is en hij er anders uitziet. Samen met hem moet ze uit handen van de achtervolgers kunnen blijven. Maar kunnen ze wel op tegen de wraak van de moerasgodin?

Inspiratiebron voor dit spannende verhaal was de vondst van een graf uit de bronstijd vlak bij Wassenaar op een plek waar Rob Ruggenberg als kind vaak speelde. In dat graf lagen twaalf kinderen en volwassenen die een gewelddadige dood hadden gevonden.

Over Rob

Rob Ruggenberg (1946 – 2019) was naast bekend kinderboekenschrijver ook journalist.

Het verraad van Waterdunen, zijn eerste historische jeugdroman, werd gepubliceerd in 2006 door uitgeverij Querido. Het boek werd direct genomineerd voor de Thea Beckmanprijs en won de Vlag en Wimpel van de Griffeljury. Vanaf dat moment was Ruggenberg fulltime schrijver van jeugdliteratuur.

Bij het schrijven van zijn historische jeugdroman gebruikte Rob Ruggenberg de nieuwste wetenschappelijke inzichten  en theorieën. Hij heeft zijn boek Offerkind nog net kunnen afronden. Drie dagen na het inzenden van zijn manuscript naar zijn redacteur bij Querido overleed hij.

Deel deze pagina: