Huisje 13

Wanneer Ronja’s tot dan toe heel normale moeder verandert in een ‘wifiwappie’ en per se wil verhuizen naar een stralingsvrije zone, verandert alles voor Ronja.

In het vakantiepark waar ze komt te wonen is geen wifi, wat betekent dat ze niet met haar vriendinnen kan appen, maar ook huiswerk maken lastig is en ze berichten van school mist. En daar blijft het niet bij: Ronja’s moeder draaft steeds verder door in haar ideeën. Zo ver zelfs dat Ronja na een uit de hand gelopen feestje – met wifi- niet langer in het huis mag wonen. Ze krijgt haar eigen plekje in een van de leegstaande vakantiehuisjes.

Dat klinkt misschien als een droom voor een zelfstandige puber, maar zonder stromend water en een werkende verwarming valt het vies tegen. En wat als ze er op school achter komen dat ze helemaal voor zichzelf moet zorgen?

Leestip van Renske

Over Elin Meijnen

Als meisje las Elin Meijnen (1971) alles wat los en vast zat. Je kon haar uittekenen met een boek op schoot. Ze studeerde Nederlands in Amsterdam en werkte bij een uitgeverij van jeugdboeken. Zo bleef ze een lezer van jeugdliteratuur en Young Adult. Inmiddels staat ze als docent Nederlands voor de klas en deelt ze haar liefde voor lezen én haar halve bibliotheek met haar leerlingen.

Elin haalt haar inspiratie uit haar dagelijkse omgang met jongeren, uit series en haar eigen jeugd. Naast lesgeven op de leukste school van Nijmegen is Elin zangeres, houdt ze van koken en natuurlijk van lezen!

Met haar debuut De tweede stem heeft Elin de Jonge Jury Debuutprijs 2022 gewonnen.

 

Deel deze pagina: