Het zusje van

‘Het zusje van’ gaat over Liv: een gewoon meisje op een gewone school, waar ze gewoon gelukkig is. Tot haar broer Alex in het ziekenhuis belandt door een auto-ongeluk. Niet alleen is Alex zwaargewond, het meisje dat hij aanreed heeft het niet overleefd. Zoë heette ze, en ze zat bij Liv op school.

Vanaf dat moment is Liv niet langer Liv, maar ‘het zusje van’. Van die dronken automobilist die de lieve, vrolijke Zoë heeft doodgereden. Ze wordt genegeerd, nagewezen en lastiggevallen. Alsof zij die avond achter het stuur zat. En dan heeft ze ook Alex nog: hij blijft haar broer, maar moet ze voor hem opkomen terwijl ze wat er met Zoë gebeurd is net zo erg vindt? En wie komt er eigenlijk voor haar op?

Over Carlie

Carlie van Tongeren begon met schrijven toen ze op zevenjarige leeftijd achter de typemachine van haar moeder kroop. Eerst kleine verhaaltjes over een meisje dat kerriesaus niet lekker vond, en later complete soapseries om zich tijdens de puberteit af te kunnen reageren. Ze werd naar eigen zeggen pas écht schrijver toen haar eerste boek uitkwam in 2011 (een chicklit). Inmiddels heeft ze drie chicklits, een non-fictieboek en bijna veertig doktersromans op haar naam staan. Ze wist vanaf jonge leeftijd al dat ze boeken voor tienermeisjes wilde schrijven en met Heerestraat & Rozenlaan werd deze droom werkelijkheid. Het boek werd genomineerd voor zowel de Prijs van de Jonge Jury als de Jonge Jury Debuutprijs. Haar tweede boek, Het Meisjesmanifest, verscheen in 2019.

Carlie is opgeleid als journalist. Ze doet veel redactieklussen voor fictie en non-fictie boeken en werkt als ghostwriter voor non-fictie auteurs. Haar tweede droom is scenarioschrijven, waar ze achter de schermen hard aan werkt.

Deel deze pagina: