De rest van ons leven

Fredo Santoro migreert als kleine jongen van Italië naar Engeland. Daar groeit hij op in een warme Italiaanse gemeenschap van kappers en ijsverkopers, tot de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en Mussolini de kant van de Nazi’s kiest. Italianen worden in Engeland plots verdacht en de regering geeft opdracht alle mannen te deporteren. Fredo verstopt zich en ontsnapt aan de razzia’s, maar zijn vader?

Een verhaal over groeien, met alles wat daarbij hoort: missen, zoeken, een thuis vinden.

Bron: Querido

Leestip van Solomon

Over Els Beerten

Els Beerten brak in 2003 door met de roman ‘Lopen voor je leven’ waarvoor ze de Gouden Zoen ontving. ‘Allemaal willen we de hemel’, een lijvige roman in vier stemmen over verzet en collaboratie werd overladen met prijzen en lovende recensies. Het boek kreeg onder meer de Gouden Uil Prijs van de Jonge lezer, de Nienke van Hichtumprijs, de Boekenleeuw en de Cultuurprijs Vlaanderen. Vertalingen in acht talen volgden en het boek won en goud in Slovenië als beste YA-boek in vertaling.

In 2014 verscheen voor jongeren en volwassenen ‘Éen mens is genoeg’, over de diepe elementaire noodzaak aan vriendschap in ieders leven. Dit boek kreeg de Boekenleeuw Publieksprijs. Els Beerten geeft Nederlands, Engels en creatief schrijven aan een middelbare school in Aarschot.

Bron: Singel | Uitgeverijen

Deel deze pagina: