Erna Sassen

Na het VWO volgde Erna Sassen een opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam, de Academie voor Kleinkunst. Ze speelde in musicals en toneelvoorstellingen en maakte zelf vier voorstellingen voor volwassenen. Ook speelde ze in voorstellingen voor kinderen, o.a. opera’s van Frank Groothof. Bij de KRO-radio presenteerde ze De Zalige Liefdeslijn en ze speelde in de tv-serie Medisch Centrum West.

In 2005 begon Erna Sassen met het schrijven van boeken voor kinderen vanaf een jaar of 9. Over haar schrijverschap zegt ze: “Eén van mijn grootste geheimen is, dat ik eigenlijk een beetje lui ben. Ik hou helemaal niet van dingen moeten. Daarom ben ik ook schrijfster geworden. Dan kan je zelf bepalen wat je gaat maken, en hoe je je tijd indeelt. Als het mooi weer is, ga ik op het strand wandelen en nadenken over een volgend boek. Vaak neem ik ook een opschrijfboekje mee.”

Haar nieuwste Young Adult-roman Zonder titel won in 2021 de Nienke van Hichtumprijs én is gekozen als de Wildcard Leestip van de Jonge Jury 2022.

Deel deze pagina: