Tip van de week: thrillers

BroersMarlies Slegers
Op een middelbare school vindt op klaarlichte dag een aanslag plaats. Een van de slachtoffers is Rafs beste vriend Sahir. Raf denkt zijn halfbroer Carlos te herkennen op een livefeed. Wanneer Carlos vlucht, gaat Raf, geplaagd door de herinneringen aan hun jeugd naar hem op zoek. Want misschien was hij wel het eigenlijke doelwit…
“Carlos en ik deelden een kamer en een stapelbed. Hij sliep onder, ik boven. ’s Avonds, in bed, bedachten we manieren om het pa betaald te zetten. Wanneer pa en mam weer ruzie hadden, mocht ik bij hem in bed. Hun geschreeuw ging dwars door de muren.
‘We steken alle banden van zijn auto lek!’ fluisterde ik dan.
Of we steken hém lek,’ grinnikte Carlos zacht. ‘Bloed voor bloed.’” (p. 7).

 

 

 

VerradenGerard van Gemert
Tibo komt bij in het centrum van Den Burg. Daarstraks zat hij nog samen met zijn klasgenoten in een pizzeria en nu ligt hij op straat. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Tibo kan het zich niet meer herinneren. Later die avond wordt bekend dat zijn klasgenote Zoë, die ook in het restaurant was, vermist is. Alleen haar bebloede jas is gevonden. Enkele uren later wordt er midden in de nacht bij Tibo aangebeld en staat er een doos voor de deur met een brief waarin hij wordt beschuldigd Zoë te hebben vermoord… Tibo gaat op onderzoek uit om zichzelf vrij te pleiten, maar is dat wel verstandig?

 

’Ik schrok me rot, man. Ik dacht dat je dood was.’ De stem van Marcia klink alsof er watten in Tibo’s oren zaten. Voorzichtig ging hij rechtop zitten. Meteen verergerde de sluimerende hoofdpijn en leken zijn hersenen tegen de binnenkant van zijn schedel te bonzen alsof ze er dringend uit moesten. Tibo haalde diep adem en kneep zijn ogen half dicht. ‘Waar ben ik?’ Zijn stem klonk schor en zijn tong leek wel van leer. Zijn broek voelde vochtig aan. De straat was nat, want het had geregend. (p. 5)

Deel deze pagina:

Tips van de week