Tip van de week: klimaat en natuur

Omdat de natuur op de aarde ontzettend mooi is, worden daar ook boeken over geschreven. Tegelijkertijd dreigen de gevaren van klimaatverandering.  Deze week hebben we twee boeken voor jullie die gaan over klimaat en natuur.

De scharrelaarECKOONanda van Eck
Dit is het tweede deel van de BIG5-trilogie. Na het voorkomen van een ramp bij Antarctica starten Lena, Simon, Mia, Vincent en Yo met hun opleiding aan het Instituut voor Uitblinkers. Voor Lena verloopt het echter niet zoals ze had gehoopt. Met nog drie voorspelde rampen op komst en geen oplossingen in zicht, begint de tijd te dringen. Terwijl ze naar antwoorden zoeken, ontdekken ze in Zuid-Afrika iets gruwelijks. Ze vinden een stuk van de puzzel en krijgen hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen worden de duistere plannen van Spits, de steenrijke leider van de Zwarte TOR-beweging, uitgevoerd en beginnen de problemen pas echt. Ze zijn de missie met vijf talenten gestart. Maar zal deze zo ook eindigen? De BIG5: een verhaal vol geheimen, leugens, liefde en mysterie. Vijf talenten, vier rampen, één missie.


Stille denkerAnnick Beyers

Maya is een vrolijke en sociale meid. Tijdens de herfstvakantie trekt ze samen met de familie Vandevel naar hun vakantiehuisje in Finland om er op hun drie jonge kinderen te passen. Terwijl Ron en Sari Vandevel een congres bijwonen, vermaakt Maya zich prima met Lisa, Robbert en Chloé. Tot er vreemde dingen beginnen te gebeuren in het huis en het onbewoonbare vissershuisje. Voetstappen op de vloer, een mysterieuze lichtgloed, verdwenen appels… Maya voelt dat iemand hen in de gaten houdt… Maar wie is die persoon en wat is hij van plan?

 

 

 

Maya hoort het lawaai van een neerstortend vliegtuig. Alle inzittenden zijn in paniek. Maar zij blijft ijzig kalm terwijl ze transformeert in een echte heldin. Gehuld in een oranje fluorescerende catsuit gebruikt ze haar bovennatuurlijke krachten om de neus van het vliegtuig omhoog te trekken. Ze staat vooraan op de neus van het vliegtuig en houdt ‘m omhoog. De piloten kunnen op die manier een zachte noodlanding maken. Maya wordt tijdens het landen van links naar rechts gesleurd. Ze vangt alle schokken van de landing op. Wanneer het toestel aan de grond staat applaudisseert iedereen.” (Annick Beyers, Stille denker, p. 10-11).

 

 

Deel deze pagina:

Tips van de week