Tip van de week: vrijheid

Deze week vieren we Bevrijdingsdag en vieren we dat we vrij zijn. Vrijheid kent verschillende vormen: vrij om te doen wat je wil, vrij om te houden van wie je wil en vrij om te zijn wie je bent. Het ervaren van vrijheid, of de zoektocht ernaar, komen ook weer terug in deze boeken.

Al het kwade komt in tweeënChris Hoksbergen
Kun je worden wie je wil zijn? Vrij zijn van wie je vroeger was? Of ben je gedoemd slechts een rol in deze wereld te spelen?
In het duistere Klifholm vechten twee onverwachte duo’s voor een plaats in het politieke machtsspel. Een hypnotiseur en een illusionist, een paardenfokker en een jonge edelvrouw. Geld, invloed en magie lonken, maar alles heeft een prijs. Kunnen ze dit levensgevaarlijke spel volgens hun eigen regels spelen, of blijven ze gevangen in de eeuwige cirkel van macht en manipulatie?
Al het kwade komt in tweeën is een verhaal over de waarde van wilskracht, verzet en de zoektocht naar vrijheid. Maar wees gewaarschuwd, in Klifholm is niets wat het lijkt en komt niemand ongeschonden uit de strijd.

 

Zwijgen is zilverFrank Norbert Rieter
Zwijgen is zilver vertelt het verhaal van de achttienjarige Patrick. Hij is gay en hij vindt het hoog tijd om dat aan de wereld te vertellen. Zijn herkenbare coming-out verhaal geeft ook een tijdsbeeld van de jaren 90 en laat zien hoe homoseksualiteit steeds meer geaccepteerd werd. Het was losgeraakt van schuld en schaamte.

 

 

 

 

 

 

 

 


“’Vader.’
Een bron van instemming kruipt tussen de piepers door zijn vaders mond uit.
‘Ik moet iets vertellen.’
De aardappels worden weggeslikt en vader prikt een stuk braadworst op zijn vork. De vlinders zijn inmiddels uitgegroeid tot vleermuizen en het zou niet lang duren of er zwerven draken in Patricks maagstreek rond.
‘Ik wil het al een tijdje kwijt.’
Zijn stem slaat een beetje over en zijn linkerbeen begint te trillen.
‘Ik ben bang dat ik homoseksueel ben.’
Het stuk braadworst valt van de vork in een plas jus en een paar vette spetters bevuilen het tafelkleed en vaders overhemd.”
(Frank Norbert Rieter, Zwijgen is zilver, p. 10)

Deel deze pagina:

Tips van de week