Tip van de week: koninkrijken

De koning is deze week op Koningsdag jarig en dat vieren wij bij de Jonge Jury met fantasierijke boeken over heersers en koninkrijken! Verdwaal jij in het land Invasia of kom jij erachter wat er gebeurt in Nerefel?   

De schaduw van LaelaRonald van Assen
Na de dood van de doortrapte heerser Morissa, en haar al even wrede dochter Ciardha, lijkt er een periode van welvaart aan te breken voor de inwoners van Invisia. Deze voorspoed is helaas van korte duur. Er loeren nieuwe gevaren die niet alleen de mensen in hun voortbestaan bedreigen. De verschillende volkeren slaan de handen ineen om een catastrofe te voorkomen. Allianties worden gesmeed, nieuwe vijanden duiken op en oude bondgenoten blijken minder betrouwbaar dan gedacht. Kan het naderende onheil op tijd worden afgewend?
De schaduw van Laela is de opvolger van De tranen van de eenhoorn en vormt met een aantal andere vertellingen de serie De verhalen uit Invisia.

 

De verhalen spelen zich af op een verborgen deel van de aarde dat wordt bevolkt door bekende rassen als mensen, elfen, dwergen, aardmannen en trollen, maar ook door andersoortige wezen zoals smorgels, arachnieten en mockels. Alles draait om klassieke fantasy thema’s als de strijd tussen goed en kwaad, opoffering en vriendschap. Van onderwerpen als angst, depressie en drankmisbruik wordt niet weggekeken.

Morissa houdt haar adem in voor wat komen gaat. Vanuit haar schuilplaats heeft ze zicht op het grote hemelbed. Haar bed, waarin op dit moment een mockel ligt die wat uiterlijk betreft veel van haar weg heeft. Een laag make-up, magie en het duister van de nacht doen de rest.
Toen ze wist wat de mensen en elfen van plan waren, overdacht ze haar mogelijkheden. Vluchten, vechten of … een sluw plan bedenken. (p. 8).

Hart van de DuistereBeau Charlotte
Dit is het genadeloze slot van de ‘Vleugels van de dood’-trilogie voor young-adults die tegen een stootje kunnen. In dit laatste deel heeft Keizer Silvan ‘de Verhevene’ de halve in zijn macht en richt zich wederom op Nerefel. De opperlieden van het kleine koninkrijk sluiten de handen ineen met Noordse krijgers, maar na een gruwelijk incident staat hun kameraadschap op het spel. En terwijl Brynn en Szarka zich ontfermen over voortvluchtige magiërs, wordt koning Doran gedwongen te kiezen tussen het geluk van zijn enige zoon en de toekomst van Nerefel.

 

 

De velden die zich tot de horizon uitstrekten, droogden uit door de dodelijke stralen van een rode zon. Er gleden steeds groter wordende schaduwen over het verdorde gras: een leger skeletten marcheerde als militairen over het landgoed. Ze hoorde angstige en gekwelde kreten in haar hoofd, luider en luider. De velden van Middendal overstroomden met bloed. (p. 19).

Deel deze pagina:

Tips van de week