Tip van de week: No escape

Vorig jaar won Cis met Game On de Prijs van de Jonge Jury 2023. Dit jaar staat ze weer op de groslijst, namelijk met het boek No escape!

Ik voel bloed langs mijn slaap lopen. Met een enorme klap val ik op de grond. ‘Laat me met rust!’ roep ik zo hard als ik kan, in de hoop dat ergens iemand me hoort.
Maar er is niemand om me te helpen.

Alles duizelt. Steken in mijn hoofd, flitsen voor mijn ogen. Ik mag niet wegzakken! Denk aan goede dingen.
Nils. Zijn blik. Die ene kus.
(Cis Meijer, No escape, p. 9).

No escapeCis Meijer
Wanneer Ivy’s lievelingsdocent een ludieke afscheidsmail naar school stuurt en verdwijnt, vindt iedereen dat een geslaagde grap. Maar Ivy vindt het raar; hij zou haar nog helpen voor de komende toets. Wanneer Ivy’s vriendin Bella tijdens een hypnose-act op het schoolfeest óók spoorloos verdwijnt, gaat Ivy op onderzoek uit. Ze ontdekt een foto waarop Bella zoent met Ivy’s crush. Hoe kan ze dat doen?! Wil Bella hun vriendschap kapotmaken? En heeft haar verdwijning ook iets te maken met die van hun docent?

 

 

Deel deze pagina:

Tips van de week