De Dag van de Jonge Jury 2024 is uitverkocht!

De Dag van de Jonge Jury op 12 juni 2024 is uitverkocht!  Door in de les met al uw leerlingen tegelijk te stemmen maakt u nog kans op VIP-tickets voor de hele klas. Stem voor 16 mei!

Stemmen

De Dag van de Jonge Jury is een leesfeest voor onderbouwleerlingen, dat dit jaar plaatsvindt in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens deze dag vol activiteiten vieren we origineel Nederlandse jeugdboeken en hun auteurs.

Jeugdauteurs ontmoeten
Gedurende de dag gaan jongeren in gesprek met de auteur s van de Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap. De leerlingen stellen dan al hun brandende vragen aan hen. De Leestip-auteurs van deze editie zijn: Marcel van Driel, Yorick Goldewijk, Marc ter Horst, Mirjam Oldenhave, Elvin Post, Erna Sassen, Pamela Sharon, Buddy Tegenbosch, Erik-Jan Tillema en Anna Woltz.

Meer over de Leestips

Activiteiten voor leerlingen
Tijdens deze dag is er genoeg vermaak voor leerlingen. Zo kopen ze nieuwe boeken tijdens de boekenmarkt en laten ze deze signeren. Daarnaast knutselen leerlingen hun eigen boekenleggers bij de workshop Handlettering en nemen ze tijdens het Boekenruilritueel afscheid van hun oude boek en ruilen deze in voor een nieuw exemplaar.

Prijsuitreiking
Tenslotte wordt de Dag van de Jonge Jury afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking, waar we de boeken die zijn bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs 2024 en de Prijs van de Jonge Jury 2024 vieren. Babs op de Beat sluit de dag af met haar dansbare muziek.

Alvast de sfeer proeven? Bekijk de aftermovie van de Dag van de Jonge Jury 2023.

 

Deel deze pagina:

Nieuws