Tip van de week: Sport Special

Nu het zonnetje weer schijnt hebben we ook meer zin om te gaan sporten en bewegen. Deze week staat in het teken van verschillende sporten. Wat vergt het om topsporter te willen zijn? En kan je met sporten écht de realiteit ontvluchten? Lees de volgende boeken als je daar achter wil komen!

Whatever it takesJoan de Ruijter 
Natália (18) wil de top bereiken in het vrouwenwielrennen. Ze is helemaal in haar nopjes wanneer ze hoort dat ze samen met haar beste vriendin Demi bij een professioneel team mag komen fietsen. Coach Thomas heeft een data gestuurde aanpak dat goed past bij het beeld past dat Natália van haar lichaam heeft. Haar lichaam is een soort machine toch?

Demi is het niet met haar eens. Als duidelijk wordt dat Natália en Thomas meer dan alleen hun mensbeeld delen, komt de vriendschap van Demi en Natália onder druk te staan.

Julia en mijn broer en ikHerman van de Wijdeven
Het is een bloedhete zomer in een dorp aan de grens. Esse wil het tot voetballegende schoppen en heeft daar alles voor over. Hij laat zich in met Rocky, een handelaar in verboden middelen. Zijn liefje Julia maakt zich zorgen. En zijn kleinere broer Jakob, bijna dertien en smoorverliefd op Julia, ziet voor zichzelf een heldenrol weggelegd. Hij begeeft zich in de duistere wereld van zijn broer, alleen maar om indruk te maken op Julia. Jakob raakt steeds verder verstrikt in het web van Rocky. Als hij zich daaruit probeert te bevrijden, komt het onherroepelijk tot een gewelddadige confrontatie.

 

Deel deze pagina:

Tips van de week