Tip van de week: warme week

 

Vijf uur voor het vuurNoah Withofs & Gerard van Gemert
Wat had ik gedaan? Door mij waren er nu drie doden. En dat terwijl ik alles geprobeerd had om dit drama te voorkomen! Ik zakte met tranende ogen op mijn knieën, starend naar mijn mama en papa. ‘Sorry,’ snotterde ik. ‘Ik heb jullie weer niet kunnen redden. Ik heb jullie teleurgesteld.’ Ik voelde me duizelig. Alles werd zwart…’” (p. 13) – Noah Withofs & Gerard van Gemert, Vijf uur voor het vuur

Het ik-personage werd wakker en lag gewoon in bed. Hij/zij kon zich niet herinneren wat de dagen ervoor was gebeurd. Er was geen herinnering aan overvallen of politie. Het was alsof er niets was gebeurd. Het was 22 maart 2016 en dat was precies vijf uur voordat zijn/haar ouders zouden sterven.
De ik-persoon had vijf uur om de moorden te voorkomen. Kan je vuur met vuur bestrijden? Een brandende thriller over wraak, liefde en de tijd terug willen draaien.

 

 

 

 

De schaduwkronieken – de laatste vijfJeroen van Berckum
Na de nucleaire ramp van 2956 leven mensen en humanoïdes naast elkaar in regio’s. Wanneer Abel na een mislukte inbraak met de trein vlucht, ontmoet hij Graffin. Hij neemt Abel mee naar een veilige plek bij de Elite op het platteland, waar hij samen met vier andere jongeren mag verblijven. Maar dan blijkt dat Graffin geen gewone jager is… Dit is het huiveringwekkende tweede deel van De Schaduwkronieken, een serie voor onverschrokken young adults!

 

 

 

De wind ruiste zachtjes door het gebladerte waarmee het verblijf omringd was. De bomen en planten waren natuurlijk nep, want sinds de ramp van 2956, die het grootste gedeelte van de aarde onbewoonbaar had gemaakt en waarbij 96 procent van de bevolking was omgekomen, kon je alleen nog maar op de Groene Vlakte echte fauna en flora vinden. Ik zou er alles voor overhebben om die plek te bezoeken – al van jongs af aan was ik bezeten van alles wat er vroeger leefde – maar ik wist dat kans nul komma niks was. De Groene Vlakte was bestemd voor de Elite: de rijksten die op aarde leefden.” (p. 6) – Jeroen van Berckum, De schaduwkronieken – de laatste vijf 

Stemmen op jouw favoriete boek voor de Jonge Jury kan via https://jongejury.nl/stemmen/.

Deel deze pagina:

Tips van de week