Tip van de week: romantiek

“Louise legt het potlood neer, leunt zuchtend achterover. Ze kijkt om zich heen, naar haar tienerslaapkamer met hier en daar nog een herinnering aan het onbezorgde kind dat ze ooit was, zoals haar verzameling sneeuwbollen die nog steeds op het rek boven haar bed uitgestald staan.” – Ingrid Vandekerckhove (Wat wist ik van liefde, p. 11)

Wie is de persoon die naar mij kijkt? Is mijn crush wel echt zo leuk? En waarom voel ik deze kriebels in mijn buik? Allemaal vragen die door je hoofd spoken wanneer je een leuk iemand leert kennen. Die kriebels kunnen heel spannend zijn. Voor de romantici onder ons, raden wij een paar boeken aan om bij te zwijmelen!

Wat wist ik van liefde? – Ingrid Vandekerckhove
Lou heeft altijd geprobeerd goed te doen voor iedereen, maar verliest daarbij zichzelf uit het oog. Wanneer ze niet alleen worstelt met een eetstoornis, maar ook nog eens haar vriendin betrapt terwijl ze de jongen kust op wie Lou verliefd is, besluit ze dat het genoeg is geweest.
Ze wil weg, en dat gebeurt ook. Samen met haar ouders en zus Vivi belandt ze in de Normandische badplaats Trouville-sur-Mer. In het hotel stuit Lou op een oude foto en wordt ze plotseling terug in de tijd gezogen, naar het Frankrijk van de negentiende eeuw, waar intriges en romantiek haar pad kruisen en ze Otto ontmoet….

Een boek dat teruggaat in de tijd naar Frankrijk van de negentiende eeuw waar intriges en romantiek de boventoon voeren.  

 

In love – Janco Bunt-Koster
Saar is verliefd op Jezra, een collega bij de supermarkt waar ze werkt. Maar hij lijkt haar niet op te merken. Wanneer Jezra aankondigt te verhuizen, wordt Saar overweldigd door teleurstellingen. Zelfs haar beste vriendin Liz slaagt er niet in haar op te vrolijken.  Gelukkig begrijpt Saars oma haar behoefte aan afleiding en bedenkt een geweldig plan. Tijdens de meivakantie verblijven Saar en Liz op een vakantiepark aan zee, waar iets onverwachts gebeurt dat Saar nooit had kunnen voorzien.
Een romantisch en zomers boek dat zich afspeelt op een vakantiepark. Perfect om mee af te schakelen
. 

 

 

Voel – Marcel Vaarmeijer
Emily woont met haar moeder en broers in een Amsterdamse volksbuurt. Ze is liefdeloos opgevoed en door haar vader misbruikt. Haar rijke, excentrieke hartsvriendin Ducky is door haar ouders verwaarloosd en raakt verslaafd aan drank en drugs. Als Emily na een ruzie met haar moeder van huis wegloopt, trekt ze in bij Ducky, op wie ze heimelijk verliefd is.
 Wanneer de liefde wederzijds blijkt te zijn, besluit Ducky een nieuw leven te beginnen in Zweden. Emily is bang, maar ze gaat mee. Is hun band sterk genoeg om dit avontuur te doorstaan? En zullen hun problemen in het nieuwe leven voorgoed verdwijnen?

Een queerverhaal over weglopen en ergens opnieuw beginnen met een beste vriendin waar het hoofdpersonage stiekem meer voor voelt.  

“Mahmood zuchtte. Extreemrechts groeperingen pleegden, om chaos en paniek te veroorzaken, regelmatig aanslagen in Italië. Er waren in de voorbije jaren bommen ontploft in treinen en banken. Overheidsgebouwen en stations werden al jaren permanent bewaakt door soldaten en de carabinieri. Mahmood was gewend aan dat straatbeeld.” – Rindert Kromhout (Liefde en dood in de stad, p. 10.) 

Liefde en dood in de rode stad – Rindert Kromhout
In het tumultueuze Bologna van de jaren tachtig is Mahmood negentien jaar oud. Hij besluit zijn studie te verlaten om kok te worden. Op markten en in verschillende restaurants leert hij het vak van binnenuit.  Tijdens deze periode wordt hij verliefd, maar wel op iemand die veel ouder is dan hij: Davide. Kan die liefde blijven bestaan? Terwijl Mahmood zijn plek in het leven zoekt en plannen maakt voor de toekomst, wordt Bologna opgeschrikt door een bloedige aanslag. Mahmood heeft vermoedens over de dader van deze aanslag…

Een romantisch-historisch verhaal in de straten van een Italiaanse stad met een mysterie rondom een terreurdaad.  

 

 

Weg naar mezelf – Lindsey van den Dijk
Maggy
Cressy is een pientere zestienjarige die woont op het saaie platteland van Noord-Amerika en snakt naar een avontuurlijker leven. Wanneer de knappe Steven arriveert, ziet ze haar kans om te ontsnappen, maar moet ze strijden met haar zus om zijn aandacht. Ze ontdekt dat haar verlangen naar een ander leven misschien toch niet zo onbereikbaar is als gedacht. Door een reeks van gebeurtenissen brengen Steven en zij nog één middag samen door. Hij doet haar een belofte, waarna Maggy besluit zelf het heft in handen te nemen.

 


Een
comingofage verhaal op het platteland van de Verenigde Staten,   waarbij een meisje besluit te kiezen voor avontuur. 
 

Deel deze pagina:

Tips van de week