Tip van de week: historische fictie

“Zelfs onder een sterrenloze hemel en een zwak schijnende maan was hij niet in staat om te verbergen wat hij was.” (Arents)

Hou jij van tijdreizen? Dan heb je geluk, want de tips van deze week nemen je eeuwen mee terug in de tijd.  Struin in deze historische fictie door het intrigerende Parijs van Zonnekoning Louis XIV of waan je in het onstuimige Victoriaanse Londen. Waar gaat jouw reis naartoe? 

Emmelie Arents: De geest van Versailles
Noâm is verminkt en probeert zijn leven zo onzichtbaar en dienstbaar mogelijk te leiden binnen de paleismuren van Versailles. Van een afstandje bewondert hij Catalina, de straatvioliste die hij vanuit zijn zolderraam kan zien spelen. Noâm is betoverd door haar, maar houdt afstand. Tot op een dag hun paden op wonderlijke wijze kruisen…
Een magische hervertelling van Victor Hugo’s ‘De klokkenluider van de Notre Dame’.

Lotte van den Noort: Unlikable
Het is het jaar 1889. Londen wordt geteisterd door een moordenaar; naar men zegt de opvolger en nog bloeddorstigere versie van Jack the Ripper. Eleonora woont nog maar net in Londen en raakt gefascineerd door deze crimineel. Maar dan staat ze ineens oog in oog met hem en weet ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn…
Een spannend en intrigerend moordmysterie in het Victoriaanse Londen.

Deel deze pagina:

Tips van de week