Tip van de week: Nog lang geen later

“Ijsberen op zoek naar hun eerste lettergreep, / schouders steeds lager, stappen steeds trager.” (54)

Hoe is het om in deze tijd jong te zijn? In zijn nieuwe poëziebundel Nog lang geen later, duikt Kees Spiering in het hoofd van de opgroeiende jongere om zich hier een voorstelling van te maken. Na zijn gelauwerde bundel Jij Begint (2018, dubbel bekroond met Vlag en Wimpel), wordt ook deze bundel, met een shortlistnominatie voor de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur, lovend ontvangen.

In de vijftig nieuwe gedichten komt er veel aan bod. Zo wordt er volop gepeinsd over later, gepiekerd over het klimaat en gemijmerd over de liefde. Maar net zo makkelijk verplaatst Spiering zich in een boom die gekapt wordt of dat ene doperwtje dat bij het koken achterblijft in de pot.

Op 25 januari begint in Nederland en Vlaanderen de Poëzieweek. Een uitgelezen moment dus om de poëzie nog eens extra te vieren, bijvoorbeeld met Nog lang geen later.

 

Deel deze pagina:

Tips van de week