Tip van de week: Fantasy-series

“De reuzen waren gekomen om de wereld schoon te vegen. De reuzen waren gekomen en ze waren onoverwinnelijk.”  – Jeroen van Unen (De nacht van de vuurvliegjes , 5)

Het boek is uit, maar het mysterie is nog niet helemaal ontrafeld. De schurk moet nog worden verslagen. En waar ligt die grote veelbelovende schat dan toch begraven? Sommige verhalen laten zich nu eenmaal niet in één boek vertellen. Gelukkig worden fantasy-boeken dan ook vaak in series uitgegeven, zo pak je de draad in een nieuw boek snel op en dwaal je zo weer verder door dat ene epische koninkrijk of duistere magiedorp. Lees jij graag fantasy-series? Misschien is een van onderstaande tips dan wel wat voor jou!

Beau Charlotte: Hart van de duistere
In het onstuimige en middeleeuws aandoende koninkrijk Neferel raakt dorpsmeisje Brynn
verwikkeld in allerlei bloedstollende conflicten. Met Hart van de duistere, dat afgelopen najaar verscheen, is de trilogie Vleugels van de dood van Beau Charlotte nu compleet.
Een mystieke en ruige serie vol krijgers, spanning en magiërs.

Tom Rijpert – Het pad van de roverkoning
“Kom maar bij me zitten en let goed op. Dan vertel ik jullie het verhaal van de Zeven Sleutels” (7). Met deze woorden nodigt de herbergier je uit een sprookjesachtige wereld te betreden. Stap in en ga met een veelkleurig reisgezelschap op avontuur in het eerste deel van Tom Rijperts De zeven sleutels-duologie.
Een fantasierijke vertelling over een raadselachtige queeste . 

Jeroen van Unen – De nacht van de vuurvliegjes 
Zonder al te veel weg te geven: In het vierde en laatste deel van de Nachtuilen-serie komt hoofdpersoon Tobias voor een grote uitdaging en een moeilijke keuze te staan. Wie kan hij vertrouwen?
Een intrigerend en vlot avontuur in een magische wereld.

Deel deze pagina:

Tips van de week