Tip van de week: Wind

“Hoewel ik niets liever wil dan haar zoenen, nemen mijn gedachten het over. Dit kan niet, dit mag niet.” (17)

De hele zomer lang geeft Sam kitesurfles op Vlieland. Tussen de golven en de wind hoeft hij even niet te denken aan thuis en aan zijn alcoholverslaafde vader die beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Maar dan begint Sam gevoelens te ontwikkelen voor Cheyenne. Ze is een van zijn leerlingen en een stuk jonger dan hij. Het zet hem aan het denken: wanneer zijn gevoelens ongepast? En: hoe ga je daarmee om?

In Wind van Esther Walraven wordt in minder dan honderd pagina’s een toegankelijk en invoelbaar verhaal verteld over seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Ik hoop met dit boek iets bij te dragen aan de bewustwording van jongeren,” zo vertelt Walraven, “om stil te staan bij hoe ze een ander benaderen, met wat voor aanpak, en wat voor gevolgen hun handelingen kunnen hebben voor henzelf, maar juist ook voor anderen.”

Deel deze pagina:

Tips van de week