Tip van de week: Vlucht 703

“Maar ik voel aan alles dat het helemaal niet fake is. We zijn gewoon opgestegen. Dat weet ik zeker.” (33)

Voor het klassenuitje bezoekt de klas van Iris en Timon dit jaar een zogenaamde Escape Flight: een escaperoom in een vliegtuig. Binnen twee uur moeten de leerlingen een gesimuleerde bom zien te ontmantelen. Maar dan ineens stijgt het vliegtuig op en blijkt de escaperoom helemaal geen spel te zijn. Erger nog: de bom is echt.

Het is de premisse van de nieuwe huiveringwekkende novelle van Chinouk Thijssen, de schrijfster die eerder, in 2022, de Prijs van de Jonge Jury won. In Vlucht 703 transformeert een gezellig klassenuitje tot een bloedstollend horrorscenario. Een pakkend boek over breekbare vriendschap, dreiging en groepsdynamiek onder hoogspanning. Een “solide thriller,” oordeelt ook Jaapleest. “Vakkundig gedaan”.

Deel deze pagina:

Tips van de week