Tip van de week: De roep van de raaf

“‘Hoe dan? Vertel me alsjeblieft meer!’ riep ze naar de lege hemel, maar ze kreeg een onverstoorbare stilte te horen.” (8)

Stel je eens voor: je leeft in een wonderlijke en magische wereld, maar alleen de mannen mogen er magie gebruiken. Voor de zestienjarige Chela is dit de realiteit. Tot er op een dag iets onherroepelijk begint te veranderen. Een mysterieuze raaf bezoekt haar in een droom met een belangrijke opdracht: ze moet haar volk redden, mét haar magie. Het is het begin van een bloedstollend avontuur. Weet Chela haar magie te ontdekken? Durft ze het te gebruiken? En: Is haar dorp Tamboyon nog te redden?

De roep van de raaf, een samenwerking tussen Mercy Ngeno en Jen Minkman, is een spannend fantasieboek geworteld in Afrikaanse mythologie. Ook biedt het boek door Keniaanse ogen een indringende blik op het Britse koloniale verleden.

Een spannend en meeslepend verhaal!

 

Deel deze pagina:

Tips van de week