Tip van de week: Paarse Vrijdag

“Ik ben nooit zo gelukkig geweest als toen ik tegen hen kon zeggen wie ik echt was.” (82) – Thomas Desmet, Arendsoog

Vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag, de dag waarop de Gender & Sexuality Alliance zich landelijk inzet voor het vieren en normaliseren van seksuele- en genderdiversiteit! In het teken van deze dag, is het themaweek bij de Tip van de week. Met deze week extra aandacht voor de representatie van diversiteit en queer personages! Heb jij bijvoorbeeld Thomas Desmets Arendsoog, eerder Tip van de week, al gelezen? Of wat dacht je van een van onderstaande boeken?


Miriam Bruijstens: De kleuren van de zee
Hannahs grote droom komt uit: ze verhuist naar een vuurtoren aan het strand. Het is de vakantie voor haar laatste jaar op de middelbare school en de zomer is lang, vol nieuwe vrienden, nachtelijke kampvuren en ontluikende liefde…
Een zomerse en liefdevolle coming-of-age om bij weg te dromen.

Marcel Vaarmeijer: Voel
Wanneer Emily bij Ducky intrekt om haar ouderlijk huis te ontvluchten wordt de relatie tussen de twee meiden al snel intiemer en intenser. Dan stelt Ducky ineens voor om naar Zweden te verhuizen. Durven ze dit avontuur samen aan?
Een uitdagende zoektocht naar geluk, autonomie en geborgenheid.

Buddy Tegenbosch: Jimi Fender Johnson
Jimi maakt een reis door de tijd en belandt in New York, 10 september 2001. Behalve hijzelf, zo beseft hij al gauw, heeft nog niemand enig idee wat de stad die dag te gebeuren staat. En terwijl Jimi een moeilijke en belangrijke opdracht moet uitvoeren, ontmoet hij een bijzondere jongen…
Een muzikaal en meeslepend tijdreisavontuur.

Deel deze pagina:

Tips van de week