Tip van de week: Alles moet echt anders

“Het was geen lekkere tongzoen. De tv prikte aan mijn mond en tong. En er zat best wat stof op het scherm.” (65)


Altijd al benieuwd geweest wat er nu echt in het hoofd van je klasgenoten omgaat? Alles moet echt anders is het openhartige dagboek van de veertienjarige Ronald Venema. Van zijn liefdesbrief aan een Amerikaanse actrice tot aan de vraag hoe je het stoerst je rugzak kunt dragen; zonder terughoudendheid deelt de jonge Ronald zijn overdenkingen.

Het resultaat: weinig gewichtig gepeins en vooral veel geestig en herkenbaar dagboekmateriaal. “Beneden heb ik eerst een boterham met hagelslag gegeten,” schrijft Ronald op een dag. “Dat doe ik elke ochtend, dus dat hoeft niet per se in mijn dagboek opgeschreven te worden. Daar is het nu te laat voor.” (8)

Na De jacht op een tongzoen is Alles moet echt anders Venema’s tweede boek in de serie Mijn onwijs eerlijke puberdagboeken. Een vermakelijk en vlot geschreven boek met illustraties van Argibald. Nieuwsgierig geworden en behoefte aan een voorproefje? Voordrachten uit het dagboek zijn ook te beluisteren in Venema’s podcast Alles onwijs eerlijk. 

 

Deel deze pagina:

Tips van de week