Tip van de week: Bloesemval

“Met haar blik en de lantaarn strak naar voren gericht, rende ze. Haar hart leek haar lichaam uit te bonken. Eindelijk. In de verte. Een flakkerend, oranje licht. Vlammen.” (7)

Ze ontmoeten elkaar in een creatieve online community; Mika en Haru. Allebei wonen ze in Tokio en dragen ze een pijnlijk verleden met zich mee.  Ook nemen ze allebei deel aan een geheimzinnig kunstproject van kunstenaarszoon Venom. Voor dit project stelt Venom voor om samen enkele haikyo’s te bezoeken; geheimzinnige verlaten en vervallen plekken. Wat het kunstproject precies inhoudt is Mika en Haru niet helemaal duidelijk, maar ze besluiten mee te gaan. Toch krijgt Mika gaandeweg argwaan: wat wil Venom eigenlijk van hen? Houdt hij iets voor ze achter?

Eerder schreef Mischa van Broekhoven al voor jongere kinderen, maar Bloesemval is haar YA-debuut. Een spannend en mysterieus boek over vriendschap, verliefdheid en omgaan met gemis. Laat je meeslepen en leer er onderweg ook nog wat Japans bij!

Deel deze pagina:

Tips van de week