Tip van de week: De C is voor Celia

“‘Celia! Pak je spullen, huur die Rolls-Royce maar, we worden beroemd!’” (35).

Net als veel andere zestienjarigen heeft Celia het druk met doodnormale zaken: huiswerk maken, gitaar spelen, een handje helpen in huis. Dat laatste is zeer welkom, aangezien het gezin van Celia erg groot is – ze zijn met maar liefst dertien kinderen!

Aan het normale leven komt plotseling een eind wanneer Celia’s gezin te horen krijgt dat ze op televisie komen. En niet zomaar: een seizoen lang zullen ze worden gevolgd voor een realityserie! Zo wordt ineens alles opgeschud: er lopen continu cameramensen door het huis, klasgenoten beginnen Celia anders te behandelen en ineens heeft iedereen een mening over de familie. Vroeger dacht ik dat het erg was als de meiden uit mijn klas over me roddelden,” vertelt Celia. “Inmiddels weet ik hoe het is om het onderwerp van gesprek te zijn aan duizenden eettafels van mensen die ik niet ken” (5).

De C is voor Celia is het YA-debuut van Heleen Blesgraaf. Een vlot en verfrissend boek over familiebanden, beroemdheid en jezelf leren zijn in een hectische wereld.

Deel deze pagina:

Tips van de week