Tip van de week: Arendsoog

“Het grote voordeel aan leven in de schaduw is dat je overal onopgemerkt bij kan zijn, alles kan zien en horen zonder dat iemand zich ooit vragen stelt.” (p. 11)Kan je nagaan wie mijn motor heeft vernield? Waarom heeft mijn vriendin het zonder reden met mij uitgemaakt? Wie is mijn echte vader?
Het zijn zomaar wat vraagstukken die aan zelfbenoemd detective Anton Arends worden voorgelegd. Hoewel Anton op school weinig aanspraak heeft, weet iedereen hem aan de lopende band te vinden voor zijn ‘Anton Arend-magie’ (p. 17). Terecht ook: mysteries oplossen kan hij als de beste.

Maar dan is er Het Ongeval; “ja, het is zo belangrijk geweest dat ik er hoofdletters aan geef” (p.12). Lowie, Antons misschien-wel-meer-dan beste vriend, is vorig jaar zijn vader verloren bij een verkeersongeluk. Tot overmaat van ramp wordt Antons moeder in het dorp als verdachte aangewezen. Is dit wel een mysterie dat Anton wil oplossen?

Arendsoog is een vlot en spannend detectiveboek. In korte hoofdstukken ontrafel je samen met Anton verschillende raadselachtige zaken. Stukje bij beetje komt de waarheid dichterbij…

Deel deze pagina:

Tips van de week