Tip van de week: Neem nooit een beste vriend

“Ik praatte nooit met haar. Zodra Lindsey haar mond opendeed om één van die
oninteressante verhalen van haar te vertellen, dacht ik meteen: doe maar weer dicht. Zal
ook wel weer seksistisch zijn.” (p. 39)

De kunstzinnige Joshua (bijnaam: Rembrandt) begint zijn draai te vinden op school. Het lukt hem tot zijn eigen verbazing vrienden te worden met Dylan en Sergio, de grootste vechtersbazen uit de klas. En dan is er nog Lindsey – het imponerende meisje dat hem steeds weer in totale verwarring achterlaat. Is ze hem nou aan het verleiden? Wil ze seks? Wil hij dat? Moet je daar eigenlijk allebei verliefd voor zijn? Sergio heeft vaak de antwoorden op dit soort vragen, maar laat de relatie tussen Joshua en Sergio nu ook net complexer worden…

Eerder, in Erna Sassens goed ontvangen Zonder titel (2021), begon het verhaal van Joshua. In dat boek worstelde Joshua met zijn nieuwe klas en met het verlies van een goede vriendin. Neem nooit een beste vriend bouwt voort op dit vorige verhaal, maar kan zonder voorkennis worden gelezen.

Neem nooit een beste vriend, met verrijkende tekeningen van Martijn van der Linden, is een toegankelijk en flitsend jongerenboek dat een gelaagd verhaal vertelt over vriendschap, verliefdheid, kunst en seksualiteit. Kinder- en jeugdboekenauteur Edward van de Vendel recenseert vol lof: “Erna Sassen is een van die zeer zeldzame auteurs die én geloofwaardig over jongeren van nu schrijft […] én een literair, gelaagd verhaal vertelt.”

 

Deel deze pagina:

Tips van de week