Hoe weet u of een boek genomineerd is voor de Prijs van de Jonge Jury?

U wilt in de klas aan de slag met de Jonge Jury, maar u weet niet zeker of het boek dat u daarvoor in gedachten hebt, binnen het programma valt. Hoe komt u daarachter? Dat kan op twee manieren:

  • U kijkt of de titel terug te vinden is op de groslijst;
  • Of u volgt onderstaand stappenplan!

Stappenplan: Zo kiest u een Jonge Jury-boek

1. Publicatiejaar en NUR-codes checken

Kies, eventueel samen met uw leerlingen, een van de origineel Nederlandstalige boeken uit die in 2023 (tot nu toe) uitgekomen zijn:

  • Om kans te maken op de Prijs van de Jonge Jury moet het boek minstens een van de volgende NUR-codes hebben: 284, 285, 240, 293 en 294. Door de titel in te voeren op https://metadata.isbn.nl/ vindt u in een handomdraai de bijbehorende NUR-code(s). Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen via info@jongejury.nl. We helpen u graag!

2. Win een VIP-ontvangst tijdens de Dag van de Jonge Jury

Als u en uw leerlingen enthousiast zijn over het gelezen boek, stuur dan jullie eigen recensie naar ons op. U maakt dan kans op een VIP-ontvangst voor u en uw leerlingen tijdens de Dag van de Jonge Jury op 12 juni 2024 in Tivoli Vredenburg te Utrecht.

3. Onze boekentips

We publiceren wekelijks een boekentip op onze blog, houd de tip van de week de gaten en volg ons op Instagram en TikTok!

Bekijk de tien Leestips

Medio december 2023 maken de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap hun peer-to-peer leesadviezen bekend: de Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap. Ieder lid heeft een favoriet boek uit de groslijst gekozen, ter inspiratie van hun leeftijdsgenoten.

In de groslijst staan alle boeken die kans maken op de Prijs van de Jonge Jury of de Jonge Jury Debuutprijs –oorspronkelijk Nederlandstalige boeken uitgekomen in 2023.

Deel deze pagina:

Nieuws