Deze boeken mogen óók gelezen worden!

Niet alleen de Leestips kunnen gelezen worden door de Jonge Jury: een groot deel van alle boeken voor 12 t/m 15 jaar die verschenen zijn in 2022 dingen mee naar de Prijs van de Jonge Jury. Welke boeken dat dan zijn? Alle titels die op de groslijst staan!

Wat is de groslijst?

De groslijst is een overzicht van alle boeken die kans maken op de Prijs van de Jonge Jury. Ook vind je in de groslijst meer informatie over de boeken, zoals het genre van een boek en het aantal pepertjes. Één pepertje is relatief makkelijk om te lezen, vier pepertjes vraagt een stuk meer van de leesvaardigheid van de leerling. Zo kunt u eenvoudig het juiste boek vinden dat aansluit bij uw jonge lezers.

Lezers klaar? Stemmen maar!

Nu de groslijst is samengesteld, de Leestips én de debuutnominaties bekend zijn, is het tijd om te stemmen! Er kan dit jaar weer gestemd worden voor de Prijs van de Jonge Jury 2023 én op de Debuutprijs van de Jonge Jury 2023. De stemmen druppelen al voorzichtig binnen en wij kijken uit naar de aankomende weken waarin de stemmen binnen zullen stromen!

Dag van de Jonge Jury

Koop nu alvast uw tickets voor de Dag van de Jonge Jury, een uniek eendaags literair festival dat volledig draait om schrijvers, jeugdliteratuur én om uw leerlingen. De Prijs van de Jonge Jury én de Jonge Jury Debuutprijs worden uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury op 7 juni 2023 in de TivoliVredenburg, Utrecht. Tickets zijn €17,50 per leerling en kunnen betaald worden met Cultuurkaarttegoed.

Deel deze pagina:

Nieuws