Tip van de week: Hoor je mij?

De tip van deze week is Hoor je mij? van Caja Cazemier en Martine Letterie

Sterre en Freek zijn beide tieners en beide doof. Sterre gaat naar de brugklas en vindt het erg spannend, ze wil niet teveel opvallen en dus geen tolk mee naar school, maar al gauw merkt ze dat het moeizaam gaat op school. Met haar dove vrienden is het allemaal een stuk makkelijker en dus vraagt Sterre zich af, waar hoor ik thuis?

Freek zin de jaren 50 op een internaat voor dove kinderen. Het is een compleet andere tijd dan die van nu en zijn anders schamen zich voor hun doofheid en verbieden Freek daarmee om gebarentaal te gebruiken. Uiteindelijk wordt het hem allemaal teveel en loopt hij weg.

Zouden ze beiden uiteindelijk een plek vinden in de wereld  waarin ze leven?

Deel deze pagina:

Tips van de week