Nominaties Prijs van de Jonge Jury 2021 bekend!

Ruim 10.000 leerlingen van twaalf tot en met zestien jaar brachten de afgelopen maanden hun stem uit op hun favoriete jeugdboek. De drie kanshebbers voor de Prijs van de Jonge Jury 2021 zijn Fake trip (Margje Woodrow), Je hebt één nieuwe volger (Chinouk Thijssen) en Genadeloos (Jennefer Mellink). Tijdens een online TV-programma op de Dag van de Jonge Jury op 9 juni 2021 maakt presentator Oscar Kocken bekend welk boek de meeste stemmen heeft gekregen van de jonge lezers.

Prijs van de Jonge Jury
Ook dit schooljaar zijn leerlingen van het voortgezet onderwijs uitgedaagd om één of meerdere Leestips te lezen. De tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap droegen de Leestips aan in december 2020. Tot en met 3 mei stemden de scholieren via stemansichten, stemformulieren en de online stemmodule op één van deze titels of op een ander jeugdboek uit 2020. De drie boeken met de meeste stemmen maken kans op de Prijs van de Jonge Jury 2021.

De genomineerde titels zijn:*
Fake trip – Margje Woodrow (Uitgeverij De Fontein)
Genadeloos – Jennefer Mellink (Luitingh Sijthoff)
Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen (Clavis Uitgeverij)
*Op alfabetische volgorde van boektitel.

Dag van de Jonge Jury online
De Prijs van de Jonge Jury 2021 wordt uitgereikt op woensdag 9 juni tijdens de Dag van de Jonge Jury. Net als vorig jaar presenteert Oscar Kocken die dag van 14.00 tot 15.00 uur de uitreiking via een online TV-programma, dat met muziek en dans een goede afspiegeling vormt van de feestelijke programmering zoals die normaliter in TivoliVredenburg zouden plaatsvinden. In dit programma krijgen kijkers voldoende ruimte voor vragen aan genomineerde auteurs en maken kennis met de tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap.

Deel deze pagina:

Nieuws