Match van Buddy Tegenbosch wint!

Match van Buddy Tegenbosch wint de Prijs van de Jonge Jury 2020! De feestelijke uitreiking was op 3 juni tijdens het online TV-programma van de Dag van de Jonge Jury. “Ik wil iedereen die heeft gelezen en gestemd enorm bedanken!” aldus schrijver wiens boek de meeste stemmen kreeg. In totaal brachten ruim tienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels uit 2019. De Jonge Jury Debuutprijs 2020 ging naar Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel.

Prijs van de Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. We daagden de leerlingen voor deze negentiende editie uit om één of meer Leestips te lezen, die dus waren aangedragen door tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 8 mei stemden de jongeren uiteindelijk op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2019. Naast de winnende titel Match van Buddy Tegenbosch waren ook De executie van Daniëlle Bakhuis en Room Service van Maren Stoffels genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. De prijsuitreiking is nog steeds terug te kijken via de Jonge Jury.

Jonge Jury Debuutprijs

Op 3 juni werd niet alleen de Prijs van de Jonge Jury 2020 uitgereikt, maar ook de Jonge Jury Debuutprijs 2020. Astrid Boonstoppel won met haar boek Dit is hoe het ging, het meestgestemde jeugddebuut. Andere debutanten met veel stemmen waren Mirjam Gielen met Grondvuur en Lara Reims met Upgrade.

Dag van de Jonge Jury in online TV-programma

Tienduizenden onderbouwleerlingen en hun docenten woonden uiteindelijk het aangepaste online TV-programma bij, dus niet in TivoliVredenburg vanwege COVID-19. De uitzending, ontwikkeld door Bruut Amsterdam, kwam live vanaf verschillende locaties, inclusief de werkkamers van genomineerde schrijvers. Kijkers gingen in gesprek met favoriete auteurs en dansten met Furious Flow, de danscrew van Juvat Westendorp, op muziek van Ali B en Daan Boom.

Deel deze pagina:

Nieuws