De Dag van de Jonge Jury 2020 gaat – online! – door

De coronamaatregelen van de overheid zijn ook van invloed op de Dag van de Jonge Jury. In een uitverkochte zaal in Utrecht werden ruim duizend leerlingen verwacht om met elkaar het leesplezier te vieren. Helaas is besloten om de Dag van de Jonge Jury niet op deze manier te organiseren. Het goede nieuws is: de Dag van de Jonge Jury gaat wel online door! De afgelopen weken hebben we een alternatief ontwikkeld, dat goed past bij het afstandsonderwijs van dit moment.

Op 3 juni tussen 14:00-15:00 uur wordt op de website een online TV-programma uitgezonden dat een goede afspiegeling vormt van de oorspronkelijke programmering.

In het online TV-programma stellen leerlingen vragen aan de genomineerde auteurs. Daarnaast maken ze kennis met de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Én is er ruimte vrijgemaakt voor entertainment en beweging; meezingen en dansen met de artiesten die de leerlingen goed kennen staan op het programma. Saai wordt het dus zeker niet.

Deel deze pagina:

Nieuws