Wie wint de Jonge Jury Debuutprijs 2020?

Tot 4 mei lees jij voor de Jonge Jury. Naast de Prijs van de Jonge Jury 2020, kan er vanaf begin mei ook gestemd worden voor de Jonge Jury Debuutprijs 2020! Dit zijn de drie genomineerde boeken.

DIT IS HOE HET GING – ASTRID BOONSTOPPEL

Cato (16) raakt op haar nieuwe school bevriend met de populaire Victoria. Ze heeft ook een vriendje Adrian, met wie ze alleen online contact heeft. Als Cato door Victoria aan de kant gezet wordt, vervalt ze in eenzaamheid en destructieve gedachten. En wat heeft een gebeurtenis op haar oude school ermee te maken?

Lees meer over dit is hoe het ging

 

GRONDVUUR – MIRJAM GIELEN

Als Julia (17) een doos met brieven van haar oma uit de Tweede Wereldoorlog vindt, ontdekt ze een oud familiegeheim. Maar haar oma en moeder willen er niets over vertellen. Julia gaat op onderzoek uit.

Lees meer over grondvuur

 

upgrade – lara reims

Als de familie van Rémi (12) omkomt bij een bomaanslag, wordt hij meegenomen naar een eiland bij Groenland. Daar hebben wetenschappers onder een gigantische stolp een geavanceerde wereld gebouwd. Rémi woont er met andere jongeren. Samen met twee klasgenoten probeert Rémi te achterhalen waarom ze daar zijn.

lees meer over upgrade

 

Zowel de Prijs van de Jonge Jury als de Jonge Jury Debuutprijs wordt op 3 juni 2020 tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht uitgereikt.

Deel deze pagina:

Nieuws