Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2019

 Mel Wallis de Vries wint De Prijs van de Jonge Jury 2019! Haar boek “Wild” ontving de felbegeerde prijs. Op 5 juni reikte men de prijs uit tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. Ruim zestienduizend jongeren brachten dus hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels uit 2018, en Wild kreeg de meeste stemmen. De Jonge Jury Debuutprijs 2019 ging naar “Één waarheid” van Nadine Swagerman.

Voor deze achttiende editie van de Jonge Jury daagden we jullie uit om één of meerdere Leestips te lezen, aangedragen door het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 1 mei brachten jullie stemmen uit op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2018. Zowel “Fright night” van Maren Stoffels als “Snitch” van Margje Woodrow waren ook genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Je kon de prijsuitreiking volgen via een livestream.

Deze prijs is mooier dan welke prijs ook; dit is de prijs van mijn lezers.

Mel Wallis de Vries

Jonge Jury Debuutprijs

Op 5 juni reikten we niet alleen de Prijs van de Jonge Jury uit, maar ook de Jonge Jury Debuutprijs 2019. Nadine Swagerman ontving de prijs voor haar meestgestemde jeugddebuut Één waarheid, uit handen van Mirjam Hildebrand, oud-winnaar. Andere debutanten waren Carlie van Tongeren met Heerestraat & Rozenlaan en ook Merel De Keyzer met Over wezenloze zielen.

Deel deze pagina:

Nieuws