En de nominaties voor De Jonge Jury Debuutprijs 2018 zijn…

De ambassadeurs van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben de afgelopen maanden flink met hun neus in de boeken gezeten om zoveel mogelijk boeken te lezen. Daar zaten net als ieder jaar ook weer titels tussen van schrijvers die voor het eerst een boek (voor deze leeftijdscategorie) publiceerden. Dat noem je debuten. Uit die debuten hebben de ambassadeurs drie boeken uitgekozen die zij het állerbeste vonden. Je begrijpt: juist van die schrijvers kijken we erg uit naar hun volgende boek!

Je mag natuurlijk stemmen op alle boeken, maar volg je het advies van het Jonge Jury Boekgenootschap, dan stem je voor de Jonge Jury Debuutprijs op één van deze titels*:

Dertiendagh – Maria Postema & Maarten Bruns (Leopold)
Te waar om mooi te zijn – Roxanne Wellens (Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij)
Voorlopers – Mirjam Hildebrand (Kluitman)
* In willekeurige volgorde.

Stemmen op jouw favoriete boek(en) kan online, maar ook door het stemformulier te downloaden of je docent te vragen om een stemansicht. Zorg dat je stem vóór 1 mei binnen is en maak kans op kaartjes voor een escape room bij jou in de buurt.

De Jonge Jury Debuutprijs wordt feestelijk uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury op 6 juni in TivoliVredenburg te Utrecht. Tijdens deze dag wordt natuurlijk ook de Prijs van de Jonge jury uitgereikt aan de schrijver die uit het totale aantal  stemmen, de meeste stemmen heeft ontvangen.

Deel deze pagina:

Nieuws