Gastenlijst

U bent van harte uitgenodigd voor de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury op woensdag 7 juni 2023 in TivoliVredenburg te Utrecht. Wilt u in onderstaand formulier uw aanwezigheid aangeven en of u een introducé meeneemt?

N.B.: U kunt zich alleen indien u een digitale uitnodiging heeft ontvangen. Uitnodigingen zijn naamsgebonden.

Direct aanmelden

De Jonge Jury bestaat 25 jaar!

We organiseren de 22ste editie van de Dag van de Jonge Jury, maar wist u dat het leesbevorderingsprogramma Jonge Jury dit jaar een jubileum viert? Voor het 25ste schooljaar op rij dagen we onderbouwleerlingen om zoveel mogelijk boeken van de groslijst te lezen. Uit al die boeken kiezen zij de winnaar van de bijbehorende publieksprijs, de Prijs van de Jonge Jury. Al ruim duizend jongeren hebben hun voorkeur laten horen via onze online stemmodule. In de week van 22 mei maken we de drie titels bekend met de meeste stemmen.

Prijs van de Jonge Jury

De schrijver van het boek met de meeste stemmen ontvangt de Prijs van de Jonge Jury 2023. Voorafgaand aan de prijsuitreiking ontmoeten leerlingen hun favoriete auteurs, gaan met hen in gseprek, laten hun boek(en) signeren. Daarnaast volgen zij workshops en is er een uitgebreid gangenprogramma. Optredens worden verzorgd door onder andere TIJN en dansgroep Furious Flow.

Grootste leesbevorderingsprogramma

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Passionate Bulkboek en Stichting Lezen zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om het leesplezier onder jongeren te vergroten en om hen een mening te leren vormen over de boeken die zij lezen.

Uw aanmelding

Het aanmeldingsformulier voor de gastenlijst van de Dag van de Jonge Jury 2023 is gesloten. U kunt u niet meer aanmelden. Heeft u vragen over de (Dag van de) Jonge Jury? Neem dan contact met ons op via info@jongejury.nl of 010-2762626.