Wolventijd

IJshockeyer Auke weet niet wat hem overkomt als hij na afloop van een wedstrijd in Trondheim samen met zijn Noorse rivaal Sindre door mysterieuze krijgers duizend jaar terug in de tijd wordt gebracht. Auke en Sindre blijken te zijn ontvoerd om het leger van Vikinghoofdman Heimar Helgason te versterken. Die leidt veelbelovende rekruten op tot úlfheðnar, legendarische wolvenkrijgers, om de heidense manier van leven te bewaren in een veranderende wereld. Maar Heimars zus Heidrún, meesteres van de taboemagie seiðr, heeft een andere bestemming voor Auke: één die zijn ondergang betekent, als hij niet oppast. Wolventijd is een kruising tussen ‘Vikings’ en ‘Kruistocht in spijkerbroek’ met een trans hoofdpersonage. Een meeslepend avontuur vol legendarische wolvenkrijgers, actie en ontluikende liefde.

Bron: Libris

Over Lysander Mazee

Lysander (1987) studeerde Theologie in Leiden en Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium. Tegenwoordig is hij werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs.

Lysander schrijft romans, novelles en verhalen die gekenmerkt worden door magisch realisme, historische elementen, Scandinavische folklore, queer hoofdpersonages en psychologische gelaagdheid. Transformatie en identiteit lopen als rode draad door deze verhalen heen.

Bron: Lysandermazee.nl

 

 

Deel deze pagina: