Upgrade van Lara Reims is genomineerd voor de Jonge Jury Debuutprijs 2020

Upgrade

Als de familie van Rémi (12) omkomt bij een bomaanslag, wordt hij meegenomen naar een eiland bij Groenland. Daar hebben wetenschappers onder een gigantische stolp een geavanceerde wereld gebouwd. Rémi woont er met andere jongeren. Samen met twee klasgenoten probeert Rémi te achterhalen waarom ze daar zijn.

Over Lara Reims

Lara Reims schrijft met uitzicht op Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk waar ze leeft, leest en schrijft.

Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Soms bleef ze stil in een hoekje zitten, verscholen achter een boek, tot sluitingstijd, hopend dat ze haar zouden vergeten zodat ze de nacht door kon brengen met alle verhalen om haar heen.

Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.

(bron: Hamleybooks)

Deel deze pagina: