Grondvuur van Mirjam Gielen is genomineerd voor de Jonge Jury Debuutprijs 2020

Grondvuur

Als Julia een doos met oude brieven van haar oma vindt, begint ze uit nieuwsgierigheid te lezen. Haar oma schreef de brieven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog aan haar overleden zus Corrie. Door het lezen van de brieven ontdekt Julia een oud familiegeheim, maar haar oma en moeder houden hun mond stijf dicht. Wat doe je als het verleden zo nadrukkelijk aanwezig is, maar niemand erover praat?

Over Mirjam Gielen

Mirjam Gielen (1968) is een Nederlandse auteur. Mirjam schreef als kind al graag gedichten, brieven, verhalen en toneelstukjes. Dat stopte even toen ze naar het conservatorium ging en het te druk kreeg met pianospelen. Gelukkig verdween de liefde voor verhalen en boeken nooit helemaal en Mirjam heeft ondertussen al een flink aantal kinderboeken geschreven.

Mirjam houdt erg van lezen, in de natuur wandelen en handwerken. Daarnaast heeft ze een zwak voor chocolade, wasberen en egels. Ook wil Mirjam heel graag een keer naar de filmset van ‘Lord of the Rings’ afreizen, in Nieuw-Zeeland. En magische krachten hebben, dat lijkt haar ook super.

Grondvuur is haar eerste Young Adult-boek, waarvoor ze uitgebreide research deed. Dit verhaal is deels gebaseerd op de ervaringen van haar eigen familie.

(bron: Blossom Books)

Deel deze pagina: