Tip van de Week: Wij blijven bij elkaar

Het boek Wij blijven bij elkaar van Martine Letterie is de nieuwe Tip van de Week van de Jonge Jury! In dit boek vertelt Martine Letterie het waargebeurde verhaal van de joodse Sonni Birnbaum die met haar familie in de Tweede Wereldoorlog het concentratiekamp Bergen-Belsen overleefde.

Als er in 1938 oorlog dreigt worden Sonni en haar broertjes en zusjes door hun moeder op de trein naar Nederland gezet, in de hoop dat ze daar veilig zullen zijn. Helaas staat hen nog veel verdriet te wachten en is deze treinreis nog maar de allereerste. Sonni richt zich maar op één ding: zorgen dat zij en haar broertjes en zusjes bij elkaar kunnen blijven.

Voor dit boek ging de schrijver naar Israël om de familie Birnbaum te spreken over hun bijzondere verhaal. Ben jij erg geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is dit spannende boek écht wat voor jou.

Deel deze pagina:

Tips van de week