Tip van de Week: Het licht van Lorelei

De nieuwe Tip van de Week is geschreven door Jen Minkman. Het licht van Lorelei is een fantasy boek wat zich afspeelt op het Waddeneiland Terschelling. Het boek is een mix tussen mythologie, liefde en onderdrukking. Jen Minkman is een fantasy schrijfster uit Nederland, maar ook in het buitenland doen haar boeken het goed.

Het verhaal gaat over 3 meisjes. Enna, een meisje die genoeg heeft van haar leven als arm vissersmeisje. Aska, zij wil weg uit het klooster waar ze haar hele leven moet dienen. Melinda, een rijke Angelse die niet meer gelooft in de regels van haar volk. De Skylgers en Angelen leven al bijna 300 jaar samen op het eiland Terschelling. De Skylgers zijn de oorspronkelijke bewoners van Terschelling, maar de Angelen zijn de baas.

Angelen beschikken over de elektriciteit en zijn de enige die hier gebruik van mogen maken. Hun heilige Vuur van Brandarius, dat brandt in de vuurtoren in de hoofdstad, houdt de gevaarlijke Sirenes ver weg van het eiland. Zo krijgen de zeemeerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken met hun gezang. Maar zijn de Angelen de enige die elektriciteit kunnen opwekken? Kunnen de arme Skylgers en de rijke Angelen het gezang van deze gevaarlijke zeemeerminnen weerstaan?

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week