Tip van de Week: Bizar

Het boek Bizar van Sjoerd Kuyper is de nieuwe Tip van de Week. Kuyper schreef eerder de bekende boeken: ‘Het zakmes‘ en ‘Hotel De Grote L.’ Nu is hij terug met een nieuw boek, een dagboek, een pijnlijk en liefdevol jeugdverhaal. Sallie Mo mag namelijk niet meer lezen. Alleen nog maar schrijven. Ze begint een dagboek, waarin ze alleen de waarheid wil vertellen. Toch blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Sallie Mo, een meisje van dertien jaar, leest al tien jaar lang. Ze doet niks anders dan lezen. Haar moeder maakt zich ernstig zorgen dat Sallie Mo de realiteit verliest. Dokter Bloem zegt dat Sallie Mo drie maanden niet mag lezen. Ze houdt een dagboek bij waarin ze heel veel schrijft. Zo schrijft ze over Dylan, een jongen op wie ze verliefd is.

De liefde blijkt niet wederzijds te zijn. Dylan wordt namelijk verliefd op Jackie, een rijk meisje dat is weggelopen van huis en zich met haar broertjes schuilhoudt in een bunker. De kinderen maken samen grootse plannen om de wereld te veranderen. Wanneer de situatie uit de hand dreigt te lopen, durft Sallie Mo niet meer verder te schrijven.

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week