Tip van de Week: De adelaar

De adelaar, geschreven door Astrid Ketzer, is de nieuwe Tip van de Week. Als kind schreef Astrid stapels dagboeken. Toch koos Astrid ervoor om iets met fotografie te doen. Na zekere tijd miste ze iets. Ze vond het prachtig zoals sommige foto’s geen woorden nodig hebben, maar nog mooier is het om de juiste woorden te vinden. Mensen weten Astrid te inspireren. Ze gaat altijd op zoek naar het verhaal achter de persoon.

Het is 34 jaar terug in de tijd. Het jaar 1986. Dritan is een zeventienjarige jongen en woont in het communistische Albanië. Het land wordt geleid door de dictator ‘Enver Hoxha.’ Dritan weet al heel lang dat zijn toekomst daar niet ligt. De onrechtvaardigheid die hij in zijn land ziet is onbegrijpelijk. Hij wil op zoek gaan naar een uitweg

Er moet een betere wereld zijn daarbuiten. Een vrije wereld. Een wereld waar iedereen kan zeggen wat hij vind. Een wereld waar hij zijn dromen waar kan maken. Om hem heen hoort en ziet hij mensen verdwijnen die een poging wagen om te vluchten. Wanneer Dritan plots wordt opgeroepen voor de dienstplicht komt er een kans vrij. Grijpt Dritan de kans of besluit hij toch iets anders?

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week