Tip van de Week: Koekoeksjong

Koekoeksjong, geschreven door Hilde E. Gerard, is de nieuwe Tip van de Week. Het boek bestaat uit zes delen die verdeeld zijn in vele hoofdstukken. Elk deel begint met een gedicht die toepasselijk is op het verhaal. De schrijver laat alle gedachtes van hoofdpersoon Lieze zien. Flashbacks laten de nare gebeurtenissen uit Liezes leven zien.

Lieze Versluys is niet bepaald een doorsnee tiener. Door verschillende jeugdtrauma’s werd Lieze vervreemd van haar omgeving. Ze werd door haar moeder, Lynn, verbannen naar een instelling voor probleemjongeren. Lieze doet er alles aan om te ontsnappen. Waar moet ze heen? Ze kan niet naar huis toe. Kan Lieze ook ontsnappen van de demonen uit haar verleden?

De nachtmerrie keert al snel terug als ze ontsnapt uit de inrichting voor onhandelbare jongeren. In de nachtmerrie ziet Lieze zichzelf in een bus waarin twee schutters een bloedbad aanrichten. Is dit gewoon een nachtmerrie of is dit een nachtmerrie dat zich in haar verleden afspeelde? Wat is er in haar jeugd gebeurd? En wat was de rol van haar moeder Lynn?

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week