Tip van de week: Verschijning

Verschijning, de nieuwe Tip van de Week, is geschreven door Joany de Vries. Na jarenlang op haar blog te schrijven over andermans boeken, pakte ze in 2015 haar kans en deed ze mee aan een verhalenwedstrijd van Volt. Die won ze en een paar jaar later debuteert ze met Verschijning, een verhaal over een bovennatuurlijk avontuur in Brabant.

Jeanne Weeber is de dochter van ‘s werelds populairste Youtube-ghosthunter. Met een team bestaande uit Jeanne, haar vader Howard, zijn rechterhand Nick, en clown / cameraman Mirza reizen ze van hot naar her om spooklocaties te onderzoeken. Meestal blijkt er niets bovennatuurlijks aan de hand te zijn; maar aangezien spoken goed zijn voor toerisme, zijn Howard en zijn team tegen een vergoeding wel bereid om wat bewijsmateriaal te fabriceren.

Als het team een opdracht uit Nederland krijgt aangeboden, neemt Jeanne de opdracht stiekem aan. Ze wilde altijd al graag naar Nederland: het land waar haar moeder, die ze nooit heeft gekend, vandaan komt. Ze reist alleen af naar Eindhoven en gaat op zoek naar haar moeder. Als er onverklaarbare dingen gebeuren, wijst het bewijs er toch op dat ze deze keer wel op een bovennatuurlijk mysterie is gestuit. Zal het echt zijn?

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week