Tip van de Week: Oplichters en Afpersers

Ken je het verhaal van de oplichter die erin slaagde om de Eiffeltoren te verkopen als oud ijzer? Over deze oplichter en negen anderen gaat deze Tip van de Week: Oplichters en Afpersers, geschreven door Guy Didelez. Het boek is een verzameling van verhalen over bijzondere oplichters.

Het boek wordt ingeleid met een voorwoord van meesteroplichter Stan Lauryssens. Daarna volgen tien verhalen over onvoorstelbare listen en acties van oplichters en afpersers. Met een mix van genialiteit en innemende grootspraak proberen zij hun slachtoffers in de val te lokken. Al zijn die ook niet altijd vrij van schuld, want ze vergeten maar al te graag dat wat te mooi is om waar te zijn, meestal ook niet waar ís.

Met verhalen over een oplichter met een IQ van 145 die zich Dagobert Duck laat noemen, de rijke oom van stripfiguur Donald Duck die letterlijk zwemt in het geld, een man die een kunstdiefstal pleegt om vervolgens het losgeld aan het goede doel te schenken, en nog veel meer…

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week