Tip van de Week: After Dark

Deze Tip van de Week gaat over een spel met mobieltjes die compleet uit de hand loopt. Het boek heet After Dark en is de nieuwste jeugdthriller van Juultje van den Nieuwehof. De schrijfster heeft niet alleen een aantal jeugdboeken op haar naam staan, maar schrijft en regisseert al jaren theaterproducties met jongeren. 

Als haar moeder en stiefvader een weekendje weg zijn grijpt Paula haar kans: ze nodigt haar vrienden uit om de verjaardag van haar beste vriendin Saskia te vieren in het Berkenhuisje. Het kunstenaarshuisje is erg oud en staat op een groot verlaten terrein, waar het ‘s avonds pikkedonker is. Maar dat is juist een vette plek voor een feestje, toch?

Het duurt alleen wel erg lang voor Saskia er is… En waarom reageert ze niet op Paula’s berichtjes? Ter afleiding doet Paula toch maar mee met het spel dat haar vrienden voorstellen: alle mobieltjes moeten op tafel en alle berichtjes die binnenkomen, moeten hard op voorgelezen worden. Wat begint als een onschuldig spel, ontspoort al snel en brengt de gruwelijke waarheid van Saskia’s verdwijning aan het licht…

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week