Tip van de Week: Het meisjesmanifest

Carlie van Tongeren schreef Het meisjesmanifest als reactie op de video van Milou Deelen over slutshaming bij de Groningse studentenvereniging Vindicat. Over Milou werd na haar eerste jaar een kwetsend lied geschreven, waarin ze als slet werd weggezet. Dit pikte ze niet en ze maakte daarom het filmpje, waarin ze de dubbele standaard voor mannen en vrouwen aankaartte.  Het filmpje ging viral en opende het gesprek over slutshaming. Het meisjesmanifest gaat ook over dit onderwerp en is Tip van de Week.

Tess is, na een fantastische zomer met Lars, het onderwerp van een ‘slettenlied’. Ze is boos en verontwaardigd en besluit dat ze het niet kan negeren: ze mag toch wel zelf weten wat ze doet?

Haar vriendin Kati, blijft het liefste op de achtergrond, maar wil haar vriendin wel graag helpen. Als Tess het gesprek van de dag wordt, is het alleen wel lastig haar te helpen zonder zelf ook in de spotlights te komen,

Sara besluit, na een vervelende ervaring en al dat gedoe met Tess, dat dit haar Jaar Zonder Jongens wordt. Maar al snel komt ze erachter dat je problemen niet zomaar verdwijnen, hoe goed je ze ook wegstopt. En dan is er ook nog die leuke jongen bij de rugbyvereniging…

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week