Tip van de Week: Mary Shelley’s Frankenstein

Deze Tip van de Week is een klassieker die in een nieuw jasje is gestoken: Mary Shelley’s Frankenstein. Maria Postema heeft dit 200 jaar oude verhaal hertaald en Sophie Pluim heeft de illustraties gemaakt. Dit spannende boek is perfect leesvoer tijdens Halloween. Lees onze blog als je meer griezelige boekentips wilt!

Viktor Frankenstein groeit op in een welgesteld gezin en is al sinds hij jong is gefascineerd door alchemie en de steen der wijze. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij een grootst geheim: hij komt erachter hoe nieuw leven gecreëerd kan worden. Hij is er zeker van dat hij een baanbrekende ontdekking heeft gedaan, maar als hij zijn schepsel ziet, slaat zijn geluk om in angst. Wat voor afschuwelijk wezen heeft hij geschapen?

Viktor slaat op de vlucht en laat zijn monster alleen achter. Wanhopig om zijn maker te vinden, achtervolgt het schepsel hem en zaait dood en verderf overal waar hij komt. Viktor zal een manier moeten vinden om het monster te stoppen, zonder dat zijn familie en vrienden slachtoffer worden van zijn helse creatie.

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week